Weetwateitjes

Oorlog is geruzie maar dan in het groot bij ruzie heb je pijn van oorlog ga je dood. Watoetje en Watatje, die kijken met hun naïeve en eigenzinnige manier naar de natuur. Ze vertellen over twee bosreuzen, Boomreus en Mosreus, die heel het bos meesleuren in hun infantiel gekibbel zodat een ware oorlog losbreekt. Een parodie op de politieke machtsspelletjes die dikwijls aan de oorsprong liggen van een echte oorlog. Iedereen is begonnen maar niemand heeft het ooit gedaan niemand is gewonnen iedereen is onderuit gegaan.

De vertelling gaat door in een park of bos. We wandelen naar de 4 verschillende vertelplekken waar telkens ongeveer 12 minuten wordt verteld. Het verhaal wordt gebracht door Kathleen Van der Velde (De verhalenkat) en Jan De Maeyer (Meneer Zee).

Doelgroep: 
4 - 10 jarigen
Duur: 
90 minuten
Thema: 
ruzie, oorlog en natuurbeleving
Muziek: 
Jan De Maeyer

NIEUW! 'Felix zoekt geluk'

Stap voor stap gaan we met Felix op zoek naar geluk. Spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in 'dingen' maar in 'mensen'. De voorstelling is gebaseerd op het wonderlijke voorleesboek 'Felix zoekt geluk' van geluksambassadeur Leo Bormans.